O nama Marketing   |   Kontakt   |   English

Produljena odluka o zabrani sakupljana školjkaša, puževa, spužava i bodljikaša u Paškom zaljevu

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković potpisala je novu Odluku, odnosno produljenje dosadašnje odluke o zabrani sakupljanja školjkaša (Bivalvia), puževa (Gastropoda), spužava (Spongia) i bodljikaša (Echinodermata) u Paškom zaljevu, piše Morski.hr.

Zabrana se odnosi na razdoblje od 16. listopada 2020. godine do 15. travnja 2021. godine, za područje akvatorija Paškog zaljeva omeđenog spojnicom Rta Sušac (φ 44° 29,290′, λ 15° 2,939′) i Rta Sv. Nikola (φ 44° 28,770′, λ 15° 2,580′).

Podsjetimo, nakon niza incidenata s prekomjernim i ilegalnim izlovom školjaka u akvatoriju otoka Paga, struka je upozorila institucije na velike propuste, što je dovelo do kaotičnog stanja gdje već preiskorištenim resursima Paškog zaljeva prijeti kolaps. Trebalo je tri godine da bi Ministarstvo poljoprivrede donijelo i preciziralo odluku o potpunoj zabrani izlova.

 

 

 

Nosač stoke s 43 člana posade nestao nakon slanja poziva u pomoć

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković potpisala je novu Odluku, odnosno produljenje dosadašnje odluke o zabrani sakupljanja školjkaša (Bivalvia), puževa (Gastropoda), spužava (Spongia) i bodljikaša (Echinodermata) u Paškom zaljevu, piše Morski.hr.

Zabrana se odnosi na razdoblje od 16. listopada 2020. godine do 15. travnja 2021. godine, za područje akvatorija Paškog zaljeva omeđenog spojnicom Rta Sušac (φ 44° 29,290′, λ 15° 2,939′) i Rta Sv. Nikola (φ 44° 28,770′, λ 15° 2,580′).

Podsjetimo, nakon niza incidenata s prekomjernim i ilegalnim izlovom školjaka u akvatoriju otoka Paga, struka je upozorila institucije na velike propuste, što je dovelo do kaotičnog stanja gdje već preiskorištenim resursima Paškog zaljeva prijeti kolaps. Trebalo je tri godine da bi Ministarstvo poljoprivrede donijelo i preciziralo odluku o potpunoj zabrani izlova.

 

 

 

Nosač stoke s 43 člana posade nestao nakon slanja poziva u pomoć

HTML Code here

Što nas pokreće

HTML Code here