O nama Marketing   |   Kontakt   |   English

Kapetan Hansen Crockett Gregory u povijest nije ušao kao pomorac, već kao čovjek koji je prvi napravio – rupu u krafni

Kapetan Hansen Crockett Gregory (1832. – 1921.) ostvario je pomorsku karijeru, ali je u povijest ušao ne kao pomorac, nego kao čovjek koji je napravio rupu u krafni, piše Otvoreno more.

Oily Cakes, kako su se tada plosnate grudve tijesta koje su se pržile u ulju nazivale, najčešće su ostajale sirove u svojoj sredini.

Jedan od načina da se tom problemu doskoči bio je i umetanje oraha ili lješnjaka u sredinu.

Odatle potječe i kasnije ime uljanog kolača: dough-nut.

Hansen je, tada još šesnaestogodišnjak, smislio kako bi se taj problem mogao riješiti bez umetanja koštunjavog voća: u brodskoj je kuhinji uzeo poklopac s posude za papar i izbušio rupu u sredini tijesta.

Kada je došao kući, to je pokazao svojoj majci. Njene su ravnomjerno ispržene krafne oduševile svakog kome ih je ponudila i krafna s rupom je vrlo brzo je osvojila svijet.

Kapetan Hansen Crockett Gregory (1832. – 1921.) ostvario je pomorsku karijeru, ali je u povijest ušao ne kao pomorac, nego kao čovjek koji je napravio rupu u krafni, piše Otvoreno more.

Oily Cakes, kako su se tada plosnate grudve tijesta koje su se pržile u ulju nazivale, najčešće su ostajale sirove u svojoj sredini.

Jedan od načina da se tom problemu doskoči bio je i umetanje oraha ili lješnjaka u sredinu.

Odatle potječe i kasnije ime uljanog kolača: dough-nut.

Hansen je, tada još šesnaestogodišnjak, smislio kako bi se taj problem mogao riješiti bez umetanja koštunjavog voća: u brodskoj je kuhinji uzeo poklopac s posude za papar i izbušio rupu u sredini tijesta.

Kada je došao kući, to je pokazao svojoj majci. Njene su ravnomjerno ispržene krafne oduševile svakog kome ih je ponudila i krafna s rupom je vrlo brzo je osvojila svijet.

Intervju

Kolumna

Službene informacije

Foto / video