Pomorac.net daruje uz Svjetski dan pomorstva 2019

741

„Osnaživanje žena u pomorskoj zajednici“ odabrano je za temu Svjetskog dana pomorstva za 2019. godinu. To će pružiti priliku za podizanje svijesti o važnosti rodne ravnopravnosti u skladu s ciljevima Ujedinjenih naroda za održivi razvoj (SDG) i istaknuti važan doprinos žena diljem svijeta pomorskom sektoru.

Svjetski dan pomorstva obilježit će se u rujnu u sjedištu IMO-a u Londonu kada će se održati tradicionalni diplomatski domjenak.

O Svjetskom danu pomorstva

Svjetski dan pomorstva prvi put je održan 1978. godine kako bi se obilježila 20. obljetnica otkad je stupila na snagu Konvencija IMO-a. Proslave se odvijaju u cijelom svijetu s ciljem usmjeravanja pažnje na važnost sigurnosti broda, pomorsku sigurnost i morsko okruženje te da bi se naglasio poseban aspekt rada IMO-a. Proslave Svjetskog dana pomorstva obično se održavaju posljednjeg tjedna u rujnu.

Foto: Pomorac.net

Pomorac.net vas daruje

Kako je navedeno gore u tekstu, ovogodišnja tema svjetskog dana pomorstva je osnaživanje položaja žena u pomorstvu, pa se Pomorac.net udružio s jednom damom s obale koja je svoj hobi pretvorila u brend da vas malo obradujemo. Nagradna igra se odvija putem Instagram stranice Pomorac.net https://www.instagram.com/p/B1rYZMGFzxX/, a sve što trebate je:

  • Pobrinuti se da pratite @pomorac.net i @mijaumijauarts na Instagramu.
  • Označiti u komentaru osobu za koju mislite da treba dobiti ovu super ribu…. ovaj, nagradu.
  • Strpiti se do 16.09.2019. kada random biramo pobjednika.

SRETNO!