O nama Marketing   |   Kontakt   |   English

Blue fish festival u Kalima: Kuhaju David Skoko, Josip Vrsaljko i Tomislav Karamarko

IZVOREzadar
IZVOREzadar

Ideja je da plava riba, vrijedna i zdrava namirnica, ulovljena od naših ribara, a često zanemarena, uz izuzetak tune, bude pozivnica na događaj u kojem će sudjelovati renomirani hrvatski kuhari, piše Ezadar.

Ovaj vikend u Kalima kuhaju David Skoko, koji često sebe naziva da je ribarev sin,  te nagrađivani zadarski kuhari  Josip Vrsaljko i Tomislav Karamarko. Oni će nam pokazati kako srdela, inćun ili tuna uz kuharsku kreativnost i vještinu postaju izvrsna I ukusna jela koja nikog neće ostaviti ravnodušnim.

Za tri kaljska gastro dana ovi vrsni kuhari osmislili su meni od 6 jela. Da doživljaj bude potpun angažiran je i Ivan Stiblik, organizator Zadar Wine Festivala, koji će složiti vinsku kartu s naglaskom na vina iz zadarske regije.

Novitet je sushi kutak u simboličnom smislu poveznica s Japanom s kojima Kali imaju vezu još od 1996. kada je počela djelovati Kali tuna i kada je napravljeno prvo uzgajalište tune na Mediteranu.

Neće nedostajati niti glazbe, uz DJ-a biti će i 2 koncerta, na otvorenju prvog dana u petak Matija Cvek, a zadnji dan nastupiti će Marko Pecotić.

Da događaj bude dostupniji organiziran je prijevoz iz Zadra. S Liburnske obale voziti će brod Zrno. Polazak sva tri dana u 18.30 sati, povratak s brodom u 01.30. Za one kojima je to kasno dostupne su trajektne i brodske linija iz Preka. Od poprišta događanja samo pola sata pješke do trajektne luke.

Ideja je da plava riba, vrijedna i zdrava namirnica, ulovljena od naših ribara, a često zanemarena, uz izuzetak tune, bude pozivnica na događaj u kojem će sudjelovati renomirani hrvatski kuhari, piše Ezadar.

Ovaj vikend u Kalima kuhaju David Skoko, koji često sebe naziva da je ribarev sin,  te nagrađivani zadarski kuhari  Josip Vrsaljko i Tomislav Karamarko. Oni će nam pokazati kako srdela, inćun ili tuna uz kuharsku kreativnost i vještinu postaju izvrsna I ukusna jela koja nikog neće ostaviti ravnodušnim.

Za tri kaljska gastro dana ovi vrsni kuhari osmislili su meni od 6 jela. Da doživljaj bude potpun angažiran je i Ivan Stiblik, organizator Zadar Wine Festivala, koji će složiti vinsku kartu s naglaskom na vina iz zadarske regije.

Novitet je sushi kutak u simboličnom smislu poveznica s Japanom s kojima Kali imaju vezu još od 1996. kada je počela djelovati Kali tuna i kada je napravljeno prvo uzgajalište tune na Mediteranu.

Neće nedostajati niti glazbe, uz DJ-a biti će i 2 koncerta, na otvorenju prvog dana u petak Matija Cvek, a zadnji dan nastupiti će Marko Pecotić.

Da događaj bude dostupniji organiziran je prijevoz iz Zadra. S Liburnske obale voziti će brod Zrno. Polazak sva tri dana u 18.30 sati, povratak s brodom u 01.30. Za one kojima je to kasno dostupne su trajektne i brodske linija iz Preka. Od poprišta događanja samo pola sata pješke do trajektne luke.