O nama Marketing   |   Kontakt   |   English

Yachting & Wine: Adria Libar i Vinarija Baraka domaćini tradicionalnog susreta nautičara

IZVORPromo
IZVORPromo

Pomorsko učilište Adria Libar i Vinarija Baraka i ove godine su bili domaćini Yachting & Wine susreta.

Sedamdesetak poslovnih partnera učilišta, predstavnika charter industrije, kapetana, skipera, predavača, predstavnika medija i raznih institucija Šibensko – kninske županije okupilo se prošli četvrtak u Vinariji Baraka, kako bi uz ovaj event za druženje nautičara iskoristili predivan dan izvan uredske svakodnevnice.

U domaćinskoj atmosferi, kako to organizator već nekoliko godina čini, spojio se užitak posla i druženja. Nakon 2 godine neodržavanja zbog pandemijskih okolnosti, organizatori su prošle godine nastavili tradiciju, a ove godine se vratili na početnu ideju susreta. U ležerno-poslovnoj atmosferi informirali su nautičare o aktualnostima u poslu uz zanimljive sugovornike, panel te izvrsno vino i odabir hrane koja se za uzvanike pripravljala na licu mjesta.

No osvrnimo se prvo na program.

Iz učilišta nam kažu kako je namjera susreta okupljati suradnike iz branše s kojima dijele iste vrijednosti i razmišljanja o nautici u Hrvatskoj uz dugoročni razvoj s naglaskom na sigurnost, održivost i podizanje razine usluge.

Uzvanike je na samom početku pozdravio domaćin Filip Baraka, vlasnik obiteljske butik vinarije Baraka, koja trenutno proizvodi 30.000 butelja vina te uz obiteljsku povezanost s morem uspješno spaja ljubav prema vinu i moru kroz jedinstvenu priču.

Panel predavanje nastavilo se kroz ugodne razgovore koje je vodila Katarina Barić iz Pomorskog učlišta Adria Libar, u odličnom društvu sugovornika, a prema temama:

Navigacija nautičkim osiguranjem – Ili, na što sve trebate paziti

Marijan Dželalija, po struci diplomirani kineziolog, zaljubljenik u jedrenje i stručnjak u području maritimnih osiguranja (Lloyd akademija), 13 je godina u osiguranju nautičara. Marijan je uzvanicima predstavio Yacht-Pool International tvrtku s 45 godina iskustva u osiguranju brodica, jahti i skipera na području Mediterana, a u Hrvatskoj s uredom u Poreču. Brojni razgovori na sajmovima, na kojima se susreće s učilištem, doveli su Marijana na susret kako bi odgovorio na pitanja vezana uz osiguranja plovila, skipera, kaska, skiperske odgovornosti i ostalih pokrića. Marijan se u svom izlaganju dodirnuo i „najosjetljivijeg“ pokrića gubitka prihoda u čarteru i pogonskih šteta, što je posebno interesiralo vlasnike chartera.

Financiranje poslova u nautici

Uz dugogodišnju karijeru u bankarstvu, Ivica Žuro vrhunski je savjetnik za financiranje i upravljanje u poduzetništvu u tvrtci MM Benefinium. Uža specijalnost su mu financiranje, refinanciranje povoljnijim kreditiranjem, organizacijska poboljšanja, uštede na troškovima poslovanja. O svemu tome je i govorio na panelu te se stavio na raspolaganje poduzetnicima u nautici za pomoć. Osim što je zabavan sugovornik, strastveni kvizaš i bivši košarkaš, njegov poseban stil pisanja je zamjetan, kroz blogove na društvenim mrežama, ali i kroz ciljane medije. Složene teme, poput financiranja putem banaka, fondova, potpora, investicijske studije i elaborate, opisuje razumljivim jezikom. U svom izlaganju je posebno pohvalio Šibensko – kninsku županiju kao jednu od aktivnijih po pitanju potpore poduzetnicima, subvencioniranju kamate te općenito sluhu i razumijevanju za poduzetnike.

Tko su “Skeneri” 

Beti Puž, ‘prva dama’ Skener Yachtinga, voditeljica marketinga i Petar Kir Hromatko, direktor i suosnivač, mladi su poduzetnici, diplomirani kineziolozi koji su organizatore oduševili već pri prvom susretu prošle godine na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu. Originalnim idejama i projektom koji nudi nešto drugačije u nautici s ciljem produženja nautičke sezone i originalnosti ponude, primjer su mladih koji razmišljaju kako ostati i raditi u Hrvatskoj. Skiperi tvrtke Skener Yachting, svi diplomirani kineziolozi, spojili su pedagogiju, znanje i posebne vještine u kojima su specijalizirani kao instruktori – jedrenje na dasci, joga, fitness, masaža, plivanje – kroz nautičku ponudu aktivnog odmora i animacije.

Tradicinalna kuhinja na moderan način

Nakon nekoliko godina rada i vođenja kuhinja u u restoranima i hotelima, Chef Mate Sučić se u vihoru pandemije okrenuo privatnim vodama uz obitelj, koja mu je desna ruka, u djedovom rodnom mjestu – Mirlović Zagori. Uz njegov kuharski poziv, specifično okruženje u kojem u vlastitom restoranu Campanelo gradi svoju priču i ponudu, suradnju s OPG-ovima i ljubav prema lokalnim namirnicama, organizator je želio potaknuti nautičare u isticanju lokalne gastronomske ponude budući da su upravo nautičari promotori destinacija. Chef Mate je s uzvanicima podijelio posebno zadovoljstvo priznanja i nagrade za trud i rad, koje mu je prije par dana u Zagrebu uručilo Gault&Millau za Mladog Chefa 2023. Nakon službenog dijela programa, kao pravo iznenađenje priredio je za uzvanike specijalitet od dagnji u suradnji s Dalmatia Sea Food.

Nakon službenog programa, druženje sa uzvanicima nastavilo se na vanjskom dijelu vinarije uz iskustvo kušanja vina, lokalne hrane i predivan pogled na vinograd i okruženje.

Prema reakcijama uzvanika, domaćini su i ove godine pružili poseban doživljaj povezujući ljubav prema nautici i podneblju u kojem razvijaju posao i odnose kroz okupljanja i druženje u zajednici nautičara.

Pomorsko učilište Adria Libar i Vinarija Baraka i ove godine su bili domaćini Yachting & Wine susreta.

Sedamdesetak poslovnih partnera učilišta, predstavnika charter industrije, kapetana, skipera, predavača, predstavnika medija i raznih institucija Šibensko – kninske županije okupilo se prošli četvrtak u Vinariji Baraka, kako bi uz ovaj event za druženje nautičara iskoristili predivan dan izvan uredske svakodnevnice.

U domaćinskoj atmosferi, kako to organizator već nekoliko godina čini, spojio se užitak posla i druženja. Nakon 2 godine neodržavanja zbog pandemijskih okolnosti, organizatori su prošle godine nastavili tradiciju, a ove godine se vratili na početnu ideju susreta. U ležerno-poslovnoj atmosferi informirali su nautičare o aktualnostima u poslu uz zanimljive sugovornike, panel te izvrsno vino i odabir hrane koja se za uzvanike pripravljala na licu mjesta.

No osvrnimo se prvo na program.

Iz učilišta nam kažu kako je namjera susreta okupljati suradnike iz branše s kojima dijele iste vrijednosti i razmišljanja o nautici u Hrvatskoj uz dugoročni razvoj s naglaskom na sigurnost, održivost i podizanje razine usluge.

Uzvanike je na samom početku pozdravio domaćin Filip Baraka, vlasnik obiteljske butik vinarije Baraka, koja trenutno proizvodi 30.000 butelja vina te uz obiteljsku povezanost s morem uspješno spaja ljubav prema vinu i moru kroz jedinstvenu priču.

Panel predavanje nastavilo se kroz ugodne razgovore koje je vodila Katarina Barić iz Pomorskog učlišta Adria Libar, u odličnom društvu sugovornika, a prema temama:

Navigacija nautičkim osiguranjem – Ili, na što sve trebate paziti

Marijan Dželalija, po struci diplomirani kineziolog, zaljubljenik u jedrenje i stručnjak u području maritimnih osiguranja (Lloyd akademija), 13 je godina u osiguranju nautičara. Marijan je uzvanicima predstavio Yacht-Pool International tvrtku s 45 godina iskustva u osiguranju brodica, jahti i skipera na području Mediterana, a u Hrvatskoj s uredom u Poreču. Brojni razgovori na sajmovima, na kojima se susreće s učilištem, doveli su Marijana na susret kako bi odgovorio na pitanja vezana uz osiguranja plovila, skipera, kaska, skiperske odgovornosti i ostalih pokrića. Marijan se u svom izlaganju dodirnuo i „najosjetljivijeg“ pokrića gubitka prihoda u čarteru i pogonskih šteta, što je posebno interesiralo vlasnike chartera.

Financiranje poslova u nautici

Uz dugogodišnju karijeru u bankarstvu, Ivica Žuro vrhunski je savjetnik za financiranje i upravljanje u poduzetništvu u tvrtci MM Benefinium. Uža specijalnost su mu financiranje, refinanciranje povoljnijim kreditiranjem, organizacijska poboljšanja, uštede na troškovima poslovanja. O svemu tome je i govorio na panelu te se stavio na raspolaganje poduzetnicima u nautici za pomoć. Osim što je zabavan sugovornik, strastveni kvizaš i bivši košarkaš, njegov poseban stil pisanja je zamjetan, kroz blogove na društvenim mrežama, ali i kroz ciljane medije. Složene teme, poput financiranja putem banaka, fondova, potpora, investicijske studije i elaborate, opisuje razumljivim jezikom. U svom izlaganju je posebno pohvalio Šibensko – kninsku županiju kao jednu od aktivnijih po pitanju potpore poduzetnicima, subvencioniranju kamate te općenito sluhu i razumijevanju za poduzetnike.

Tko su “Skeneri” 

Beti Puž, ‘prva dama’ Skener Yachtinga, voditeljica marketinga i Petar Kir Hromatko, direktor i suosnivač, mladi su poduzetnici, diplomirani kineziolozi koji su organizatore oduševili već pri prvom susretu prošle godine na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu. Originalnim idejama i projektom koji nudi nešto drugačije u nautici s ciljem produženja nautičke sezone i originalnosti ponude, primjer su mladih koji razmišljaju kako ostati i raditi u Hrvatskoj. Skiperi tvrtke Skener Yachting, svi diplomirani kineziolozi, spojili su pedagogiju, znanje i posebne vještine u kojima su specijalizirani kao instruktori – jedrenje na dasci, joga, fitness, masaža, plivanje – kroz nautičku ponudu aktivnog odmora i animacije.

Tradicinalna kuhinja na moderan način

Nakon nekoliko godina rada i vođenja kuhinja u u restoranima i hotelima, Chef Mate Sučić se u vihoru pandemije okrenuo privatnim vodama uz obitelj, koja mu je desna ruka, u djedovom rodnom mjestu – Mirlović Zagori. Uz njegov kuharski poziv, specifično okruženje u kojem u vlastitom restoranu Campanelo gradi svoju priču i ponudu, suradnju s OPG-ovima i ljubav prema lokalnim namirnicama, organizator je želio potaknuti nautičare u isticanju lokalne gastronomske ponude budući da su upravo nautičari promotori destinacija. Chef Mate je s uzvanicima podijelio posebno zadovoljstvo priznanja i nagrade za trud i rad, koje mu je prije par dana u Zagrebu uručilo Gault&Millau za Mladog Chefa 2023. Nakon službenog dijela programa, kao pravo iznenađenje priredio je za uzvanike specijalitet od dagnji u suradnji s Dalmatia Sea Food.

Nakon službenog programa, druženje sa uzvanicima nastavilo se na vanjskom dijelu vinarije uz iskustvo kušanja vina, lokalne hrane i predivan pogled na vinograd i okruženje.

Prema reakcijama uzvanika, domaćini su i ove godine pružili poseban doživljaj povezujući ljubav prema nautici i podneblju u kojem razvijaju posao i odnose kroz okupljanja i druženje u zajednici nautičara.

Intervju

Kolumna

Službene informacije

Foto / video