O nama Marketing   |   Kontakt   |   English

ŠTO PIJU SOMMELIERI: Cjelodnevna preporuka Marka Rundeka, glavnog sommeliera zagrebačkog restorana ManO2

Marko Rundek, Maitre d’ i glavni sommelier zagrebačkog restorana ManO2, u restoranskom je i sommelierskom poslu više od deset godina. Bio je glavni sommelier Pete četvrtine Dina Galvagna, sommelier i menadžer u Dubravkinom putu, Dežman baru i sada u restoranu ManO2, piše portal Kult Plave Kamenice. Rundek vam daje prijedlog iskusnog vinofila: fokusirajte se na jedno kompleksnije vino, i pijuckajte kroz cijeli dan uživajući u njegovim promjenama i razvoju aromatike. 

„Kad doma otvorim bocu vina, volim da to bude nešto ozbiljnije što ću moći proučavati cijeli dan. Prvi mi napamet pada Bolfanov Rajnski Rizling Primus iz 2015. jer sam ga u posljednjih nekoliko mjeseci nekoliko puta otvarao kod kuće. Kada govorimo o bijelim vinima, Primus nudi izvrstan omjer kvalitete i cijene. Riječ je o vrlo živom vinu, na nosu i u ustima podjednako, s puno egzotičnog voća, zrele breskve i za rizling prepoznatljivog ali nikako nametljivog mirisa petroleja.“ – kaže Marko Rundek.

„U ustima ima odličan omjer šećera i kiseline, vino je vrlo slasno i zove na još. Bolfanov Rajnski Rizling Primus iz 2015. preporučujem kušati pomalo, kroz cijeli dan, jer je užitak pratiti kako se lijepo transformira i postaje sve ozbiljniji.“ – dodaje Rundek.

Marko Rundek, Maitre d’ i glavni sommelier zagrebačkog restorana ManO2, u restoranskom je i sommelierskom poslu više od deset godina. Bio je glavni sommelier Pete četvrtine Dina Galvagna, sommelier i menadžer u Dubravkinom putu, Dežman baru i sada u restoranu ManO2, piše portal Kult Plave Kamenice. Rundek vam daje prijedlog iskusnog vinofila: fokusirajte se na jedno kompleksnije vino, i pijuckajte kroz cijeli dan uživajući u njegovim promjenama i razvoju aromatike. 

„Kad doma otvorim bocu vina, volim da to bude nešto ozbiljnije što ću moći proučavati cijeli dan. Prvi mi napamet pada Bolfanov Rajnski Rizling Primus iz 2015. jer sam ga u posljednjih nekoliko mjeseci nekoliko puta otvarao kod kuće. Kada govorimo o bijelim vinima, Primus nudi izvrstan omjer kvalitete i cijene. Riječ je o vrlo živom vinu, na nosu i u ustima podjednako, s puno egzotičnog voća, zrele breskve i za rizling prepoznatljivog ali nikako nametljivog mirisa petroleja.“ – kaže Marko Rundek.

„U ustima ima odličan omjer šećera i kiseline, vino je vrlo slasno i zove na još. Bolfanov Rajnski Rizling Primus iz 2015. preporučujem kušati pomalo, kroz cijeli dan, jer je užitak pratiti kako se lijepo transformira i postaje sve ozbiljniji.“ – dodaje Rundek.